Submenu

Mos Mosh sustainable collection

Mos Mosh sustainable collection

Het Deense modemerk Mos Mosh is van origine een denim merk, waarna ze zijn doorgegroeid naar een breed scala aan collecties. Sinds de eerste collectie in 2010 heeft Mos Mosh zich gevestigd als merk in moderne mode, luxe jeans en duurzame pakken collecties met een perfecte fit.

Mos Mosh maakt tijdloze mode van duurzame materialen. Al langere tijd maakt Mos Mosh gebruik van duurzame stoffen zoals lyocell (ook wel Tencel genoemd). Het merk is sinds 1 mei 2019 lid van de BCI (Better Cotton Initiative), wat zich richt op het verduurzamen van de katoenteelt. Ruim 70% van de katoen die gebruikt wordt in de collectie is afkomstig van verantwoord geteelde katoen. Daarnaast wordt een groot deel van de pakkenlijn uit de basiscollectie geproduceerd met hoogwaardig gerecycled polyamide. Het polyamide wordt geproduceerd met minder chemicaliën en ruwe oliën. Mos Mosh is altijd opzoek naar nieuwe duurzame stoffen die zij kunnen gebruiken bij de volgende collecties.

Bij het productieproces van jeans is Mos Mosh erg gericht op de nieuwste technologieën die het mogelijk maken om het gebruik van water sterk te verminderen en het water zelfs te recyclen. Er wordt momenteel gebouwd aan een nieuwe, 100% duurzame fabriek.

Tot slot bevindt meer dan 90% van de productie zich binnen Europa. Dit zorgt voor goede werkomstandigheden voor haar werknemers, het voldoen aan de Europese wet- en regelgeving betreffende duurzaamheidsnormen en de vermindering van brandstofverbruik tijdens transport.

Al het bovenstaande vermindert de CO2-voetafdruk van Mos Mosh.